Subscribe:

Tuesday, July 24, 2012

The dark knight



  Ο σκοτεινός ιππότης ταξίδευε μερόνυχτα με το δυνατό του άλογο για να προλάβει την πριγκίπισσα πριν παντρευτεί εκείνον τον τρισάθλιο που της προξένευε ο βασιλιάς και πατέρας της. Το βράδυ σαν ξεκουραζόταν έφερνε στο νου το πρόσωπό της, καθώς κοιτούσε το φεγγάρι, άλλοτε γεμάτο και άλλοτε κρυμμένο πίσω απο τα σύννεφα. Ο ουρανός τον οδηγούσε. Και η θύμησή της.
   Εκείνη έκανε το θέλημα του πατέρα της. Γιατί έτσι έπρεπε. Αλλά δεν ήθελε. Κι όλη μέρα έκλαιγε κρυφά. Μα όταν έβγαινε έξω είχε ένα χαμόγελο στα χείλη της, σαν να ήταν όντως ευτυχισμένη με τον επικείμενο γάμο της. Αλλά δεν ήταν, γιατί σκεφτόταν Εκείνον. Εκείνον που τόσα σήμαινε πλέον για τη πριγκίπισσα. Θα τα απαρνιόταν όλα για κείνον. Μα δεν ήξερε αν την αγαπούσε κι αυτός...
Reinounido
   Οι μέρες περνούσαν κι εκείνος δε γνώριζε αν θα προλάβει την αγαπημένη του. Ο γάμος τους θα τον συνέτριβε. Μακάρι να της είχε πει τι ένιωσε όταν την είδε. Αλλά αυτη την ευκαιρία την έχασε κι ήθελε να επανορθώσει κλέβοντάς την απο το παλάτι. Το είχε δει το ενδιαφέρον στο βλέμμα της. Εκείνο το φευγαλέο βλέμμα που του έριξε κι όμως του σκλάβωσε την καρδιά. Κι εκείνης το ίδιο. 

   Θα την έκλεβε, το είχε πάρει απόφαση. Έμαθε απο που ήταν και ξεκίνησε να τη βρει. Μα μέχρι να το αποφασίσει είχαν περάσει κάποιες μέρες κι έχασε πολύτιμο χρόνο.
   Εκείνην την προετοίμαζαν απο μέρες. Είχε πάει ο ξακουστός πρίγκιπας με τα δώρα του στο βασιλιά και είχε συζητήσει μαζί του το ενδεχόμενο του γάμου. Ο βασιλιάς τον ήθελε πολύ αυτόν τον γάμο. Τον συνέφερε για το καλό του βασιλείου του. Θα είχε μεγάλη υποστήριξη απο το στρατό του νεαρού πρίγκιπα. Κι ο τελευταίος την καλόβλεπε την πριγκίπισσα μας. Και δεν ήταν καθόλου άσχημος. Μα η καρδιά της μαγεύτηκε απο έναν ξένο. Έναν άγνωστο που συνάντησε μία φορά στο παζάρι. Όταν κατέβηκε με τον πατέρα και τη συνοδεία τους να χαιρετίσουν τους χωρικούς. Το έκανε συχνά ο βασιλιάς γιατί τους αγαπούσε τους υπηκόους του.
   Ανάμεσα στο πλήθος που βγήκε να τους χαιρετίσει ήταν κι Εκείνος. Κοιτάχτηκαν κι έκτοτε εκείνη έβαλε την καλή της παραμάνα, που τόσο νοιαζόταν για την πριγκίπισσα, να μάθει για τον σκοτεινό ιππότη. Μα δεν είχε καλό παρελθόν. Ίσως μάλιστα η νεαρή κοπέλα να κινδύνευε απο εκείνον.Μα πλέον, σαν να της είχε κάνει μάγια, μέσα σε μια στιγμή, εκείνη δε μπορούσε να πάρει τη σκέψη της μακριά του. Κι αυτός ο γάμος τη δυνάμωνε τη σκέψη ολοένα και πιο πολύ... Σε επικίνδυνο για την πριγκίπισσα βαθμό...


4 comments:

Σωκράτης Αμπντούλ Ματίδης said...

ωραίο κειμενο.. αναρωτιεμαι απο την πλευρα του μαυρου ιπποτη τι συμβαινει.. πως το σκεφτεται

Zinala said...

οτι ξερεις, ξερω. παει να την κλεψει!!

Σωκράτης Αμπντούλ Ματίδης said...

το παρελθον του ποιο ειναι; τι κακο εχει κανει;

Zinala said...

πολυ πιθανόν να φανερωθούν όλα με τον καιρό. θα εχει συνέχεια όπως το κόβω.

Post a Comment

Your opinion is...?