Subscribe:

Thursday, May 19, 2016

Ανοιχτό γράμμα προς διαφόρους* φίλους/γνωστούς μου

   Θα ήθελα πολύ να ήταν λίγο διαφορετικά τα πράγματα μεταξύ μας. Να μας έπαιρνα μαζί με τον δικό μου για ένα καφέ. Θα ήταν θρυλικός καφές. Τη φίλη μου, και αν γινόταν και τον κολλητό μου. Η πιο αταίριαστη παρέα. Ίσως και κανείς να μη γούσταρε κανέναν, αλλά όλοι έχετε αυτές τις τρομερές απόψεις για τη ζωή, την καθημερινότητα και τη δική μου τη ζωή. Σας έχω συμβουλευτεί όλους κατά καιρούς ή και καθημερινά. Και θα ήθελα να σας είχα μαζεμένους.
   Ξέρω ήδη ποιος θα αντιπαθούσε ποιον, ποιος θα μάλωνε με ποιον και τελικά οτι θα καταλήγατε στη σιωπή, διότι όλοι έχετε επίπεδο (καθένας το δικό του και σαφώς με τον δικό του τρόπο). Θα αναρωτιόσασταν όλοι πώς γίνεται να γουστάρω και τους πέντε σας ή έξι και κανα δυο θα αναρωτιόσασταν τι έγινε και το χάσαμε. Ίσως κάποιος θα με κοίταζε με πίκρα, άλλος με συμπάθεια και κάποιος τρίτος αδιάφορα.
   Βλέπετε, ξέρω ακριβώς τι νιώθει καθένας σας για μένα. Με μερικούς έχω χαθεί κι έχω ξαναβρεθεί κατά καιρούς. Κανα δυο έφυγαν απο τη δική μου τη ζωή. Μάλιστα μπορώ με σιγουριά να ξέρω σε ποιον έφταιξα και σε τι. Άλλον μπορεί και να τον έδιωξα εγώ. Μα δεν υπάρχει ούτε ένας που να ήταν αδιάκοπτα στη ζωή μου (εξαιρώντας τον σύντροφό μου ευτυχώς). Και μην το λάβετε ως πικρία. Γεγονότα παραθέτω, που σας είναι γνωστά.
   Και βαθιά μέσα μας, όλοι ξέρουμε που φταίξαμε στις σχέσεις μας. Δεν είμαστε ηλίθιοι, είμαστε εγωιστές. Περνάμε φάσεις, δεχόμαστε, ανεχόμαστε μα και κάπου κάπου όλοι δε σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας. Δεν πειράζει. Εγώ συγχωρώ. Με ξέρετε καλά ως προς αυτό. Διότι, πρώτη εγώ είμαι η ιδιαίτερη της παρέας.
   Μα αν γνωριζόσασταν μεταξύ σας, θα καταλαβαίνατε πως είμαι ακριβώς σαν εσάς. Έχετε κι εσείς φόβους, προτιμήσεις, απέχθειες και προβληματισμούς. Καθένας με τα δικά του, λοιπόν... Γιατί να μη μαζευτούμε όλοι να το δείτε αυτό;
   Για μια φορά, πόσο θα το ήθελα αυτό. Να ακούσω και να νιώσω το "μπαμ" στον αέρα που θα κάνατε απο τη μεταξύ σας τριβή.Μα είναι αδύνατο.
   Καλύτερα...;
 



*Για να μη μου το παίξει κανείς έξυπνος για τον τίτλο, ο τονισμός στη λέξη "διαφόρους" είναι επιτρεπτή σε λόγια χρήση. Περισσότερα, εδώ, στο lexigram.gr

8 comments:

Anonymous said...

Εγώ ΜΕΣΑ! Δώσε τόπο και χρόνο!

zinalaki said...

Αύριο, στις 3, στo wroklaw. Μη τυχόν λείψει κανείς.

Anonymous said...

ΣΤΑΝΤΑΡ!!!! Το πνεύμα μου θα είναι μαζί σας!!!

Zinala said...

Κι έπειτα, ποιος σου είπε οτι είσαι μέσα στους 5-6;;! Ή θες να ακούσεις και να ... κάνεις το μπαμ;

Anonymous said...

Ναι ναι ΝΑΙΑΙΑΙΑΙΑ θέλω να ακούσω και να κάνω μπάμ μπούμ ταρατατζούμ ταρατατζούμ!

Anonymous said...

Καλό ακούγεται !!! Στην πιο μίνι εκδοση αυτου καλά δεν τα πήγαμε όμως;

Zinala said...

Μακάρι να θυμόμουν τη μίνι έκδοση

Zinala said...

Μακάρι να θυμόμουν τη μίνι έκδοση

Post a Comment

Your opinion is...?