Subscribe:

Sunday, September 2, 2018

Η νύχτα είναι μοιραία- παιχνίδια της τύχης

   Ο Αλέξανδρος επιστρέφει φέρνοντας το έξτρα σφηνάκι κι ετοιμάζονται να κάνουν πρόποση. Μαζεύονται, λοιπόν, γύρω απο το τραπέζι και όλο χαρά ανακοινώνει "στην υγειά της Κάτιας κι ευχαριστώ για την πρόσκληση". Ο Αλκιβιάδης του ρίχνει μια γρήγορη ματιά και όλοι σπεύδουν να τσουγκρίσουν και να κατεβάσουν τα σφηνάκια. Ο Αλέξαδρος προσπαθεί να φανεί φιλικός προς τον Αλκιβιάδη γι αυτό και του πιάνει μια γενική κι αόριστη συζήτηση, ενώ η Λίζα, η Σοφία και η Άννα συζητούν τα δικά τους.
   Η ώρα περνά χωρίς κανείς να τραγουδά γι αυτό και η Κάτια, για να μη χαλάσει το κέφι λόγω του Αλκιβιάδη που δε δείχνει να διασκεδάζει ιδιαίτερα, προτείνει να τραγουδήσουν όλοι ντουέτα, μετά απο κλήρωση ονομάτων που θα κάνουν με πρόχειρα χαρτάκια. Ως εδώ όλοι παραμένουν ουδέτεροι, εκτός της Λίζας που έχει ήδη αρχίσει να συμφωνεί.
   - Υπάρχει ένα catch όμως, τους λέει.
   - Τι; Ρωτά ο Άκης ιντριγκαρισμένος.
   - Οι υπόλοιποι θα διαλέξουν το κομμάτι για το ζευγάρι που θα τραγουδήσει.
   - Μέσα! απαντά με ενθουσιασμό και πριν καν προλάβει κανένας να αντιδράσει έχει ήδη γράψει τα ονόματα όλων σε χαρτάκι για να κληρώσουν το πρώτο ζευγάρι. 
   -Η Κάτια να διαλέξει πρώτη, αφού γιορτάζει σήμερα, λέει η Λίζα.

   Κι έτσι γίνεται. Για καλή της τύχη, της τυχαίνει ο Άκης, οπότε η υπόλοιπη παρέα (σχεδόν), συνεδριάζει για το κομμάτι. Οπότε καταλήγουν σε "μη φύγεις ποτέ: Ζαφείρης Μελάς με Εβίτα Σερέτη" . Τραγουδούν με πολύ πάθος και νόημα ο ένας για τον άλλο. Οι υπόλοιποι απολαμβάνουν κάθε στίχο, με παραφωνία ή μη και πίνουν τα ποτά τους. Αμέσως μετά, η Λίζα ζαλισμένη επιμένει να τραβήξει κλήρο και της τυχαίνει ο Αλέξανδρος. Με πολύ χαρά περιμένουν το κομμάτι- έκπληξη.
   Η παρέα, μετά απο έντονη παρότρινση της Σοφίας, καταλήγει να τους αναθέσει το "η αγάπη είναι θύελλα- Βασίλης Καρράς & Πάολα" . Στο σημείο που τραγουδούν "αν καταλάβεις τι αισθάνομαι δε θα πας πουθενά" ο Αλέξανδρος πλησιάζει την Άννα και την αγκαλιάζει συνεχίζοντας να τραγουδά. Εκείνη δε νιώθει αμηχανία, αλλά αφήνει τη στιγμή και το τραγούδι να την μεταφέρουν για λίγο αλλού. Στις σκέψεις της...
   - Ποιος είναι επόμενος; ρωτά η Λίζα για να δώσει το μικρόφωνο.
   - Ο Αλκιβιάδης δεν έχει τραγουδίσει ακόμα, συνεχίζει ο Αλέξανδρος κι έτσι του περνάει τα χαρτάκια για να διαλέξει το ζευγάρι του.
   - Δε χρειάζεται, του απαντά.
   - Μην μας τη σπας ρε και παίξε, τον μαλώνει ο Άκης.
   -Καλά, απαντά.
   Παίρνει ένα χαρτάκι και προς μεγάλη του έκπληξη (και ίσως απογοήτευση) του τυχαίνει η Άννα. Βλέπει το όνομα, την κοιτάει μα δε μιλάει.
   -Καλέ πες μας, τι το κοιτάς! τον προτρέπει η Λίζα όλο αγωνία. Η Σοφία είναι;
   - Εεε, ναι, λέει και πετάει αδιάφορα το χαρτάκι στο τραπέζι. Για κακή του τύχη, πέφτε κάτω και καθώς ο Αλέξανδρος βρίσκεται εκεί, σκύβει να το πάρει κι έτσι βλέπει οτι δε λέει "Σοφία" επάνω, μα το όνομα της Άννας.
   - Ρε συ, εδώ λέει "Άννα", έλα μη χαλάς τη φάση. Παίξε και τραγούδα με όποιον σου έτυχε, τον μαλώνει αλλά μέσα του συνοφρυώνεται. "Τι διάλο, γιατί να το κάνει αυτό;", σκέφτεται μα το παρακάμπτει προσωρινά.


   Ούτε η Σοφία ούτε η Άννα εκπλήσσονται, και συνεχίσουν σαν να δε συνέβη τίποτα, ενώ ο Άκης φαίνεται κάτι μεταξύ απογοητευμένος και αγανακτισμένος. Η Άννα μετακινείται απο το τραπέζι για να αφήσει την παρέα να διαλέξει τραγούδι απο τη λίστα. Κι ενώ ο Αλέξανδρος προτείνει το "Αναγκάζομαι - Λίτσα Διαμάντη & Θανάσης Κομνηνος",  η Σοφία αντιπροτείνει άλλο κομμάτι και μάλιστα επιμένει να της κάνουν τη χάρη. Η Κάτια κι ο Άκης συμφωνούν μαζί της κι έτσι ο Αλκιβιάδης και η Άννα καλούνται να τραγουδήσουν το "Ποτέ δε μιλήσαμε- Σταμάτης Γονίδης & Ευδοκία".
   Η Άννα ρίχνει ένα βλέμμα αποδοκιμασίας στην Σοφία, η οποία χαμογελάει με ευχαρίστηση και το τραγούδι ξεκινά...

0 comments:

Post a Comment

Your opinion is...?